Dit is het team dat de reünie van 2017 organiseert:

Jan-Wouter-Koning

Jan Wouter Koning

Voorzitter

Sinds 2010 ben ik de rector van het Montessori Lyceum. Na mijn studie Fysische Geografie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een aantal jaren aardrijkskunde gegeven op verschillende scholen. In 1999 verhuisden wij naar Rotterdam, waar ik in 2007 conrector werd op het Montessori. Als rector geef ik nog steeds graag les. Dit jaar verzorg ik samen met mijn aardrijkskundecollega lessen in VWO 1 en 4, waarbij ik natuurlijk het fysisch geografisch gedeelte voor mijn rekening neem. Met heel veel plezier mag ik leiding geven aan deze mooie school.

Tijdens het vorige lustrum was ik lid van de reüniecommissie, deze keer heb ik de eer voorzitter te mogen zijn van een hele leuke groep die de RML reünie voorbereidt.

Lau-van-Everdingen

Lau van Everdingen

Catering en financiën

Sinds 1980 ben ik werkzaam op het Montessori Lyceum als wiskundedocent. In de loop der jaren diverse jaarlagen mogen coördineren, waarvan het brugklascoördinatorschap, als opvolger van de legendarische Hans Mangert, wel de mooiste periode was. Nu geef ik nog les in de bovenbouw VWO, ben daar ook mentor en ik begeleid beginnende docenten. Na in diverse lustrumcommissies gezeten te hebben stond de reüniecommissie nog op mijn bucketlijst. De laatste kans, want over vijf jaar hoop ik ook reünist van het RML te zijn.

Binnen de commissie houd ik mij bezig met de catering en financiën. Tot ziens op 10 juni!

Myra-Makovitz

Myra Makovitz

Secretaris

Sinds 2001 ben ik werkzaam op het RML. Naast docente Frans ben ik coördinator Montessori Academie, coördinator tutoren en mentor van VWO 5 en VWO 6.

Mijn mooiste herinneringen aan het RML zijn er eigenlijk te veel om op te noemen: hilarische werkweken in Engelse gastgezinnen, leuke tripjes naar Lille, de literatuurlessen in de bovenbouw, het dansen met rendieren tijdens het kerstdiner, heel mijn mentorklas bij mij in de tuin ontvangen, pannenkoeken bakken voor de redactie van de schoolkrant, gezellige koldergala’s en barbecues met VWO 5 en VWO 6, picknicken in het Vroesenpark, leerlingen zien opbloeien door de begeleiding van een tutor, mooie activiteiten binnen de Montessori Academie en natuurlijk ons jaarlijks personeelsuitje met de party bus naar Scheveningen

Ik ben secretaris van de reüniecommissie en help daarnaast met het organiseren van activiteiten op de dag zelf.

Willem-Jan-Kok

Willem Jan Kok

Activiteiten

In 1978 ben ik - op voorspraak van Freek Jansen - als docent Engels begonnen op het RML. Dit na een gesprek met de toenmalige rector, Dhr. van Dijk – en een Kralings kopje thee bij het Bestuur! Ik geef mijn lessen in de onderbouw, maar heb er inmiddels al aardig wat taken bij: ik ben (nog altijd) brugklasmentor, ik begeleid nieuwe RML-docenten, voer kennismakingsgesprekjes met achtstegroepers die naar het RML willen komen en ben de geestelijke vader van de zogenaamde Canterbury Conversations.

Mijn mooiste herinneringen hier op school? Eigenlijk alle brugklaswerkweken, van Lunteren, via Dalfsen, Woudschoten en Herkenbosch tot Asten. En elk jaar speel ik weer de rol van kluizenaar in het moordspel, maar ik ben nog nooit de dader geweest!

In de reüniecommissie ben ik samen met Maaike v.d. Berg verantwoordelijk voor de activiteiten op de dag zelf. Een van die activiteiten is het organiseren van een Open Podium. In de loop ter tijden zijn er veel leerlingen geweest die op Culturele Avonden en musicals hebben geschitterd. Het kan dus goed zijn dat ik je benader om dat Open Podium te beklimmen en die mooie stem nog eens te laten horen. Je kunt mij natuurlijk ook zelf benaderen:kok@rml.nl.

Maaike-van-den-Berg-2

Maaike van den Berg

Activiteiten

In 2003 ben ik komen werken op het RML als docent Frans. Destijds woonde ik in Amsterdam, maar na een aantal jaren reizen met de trein ben ik verhuisd naar Rotterdam omdat ik het zo naar mijn zin had én heb op het Montessori. Na een aantal jaren als brugklasmentor van B6 (ik nam het stokje over van Aad Kaptein) ben ik Lau van Everdingen opgevolgd als brugklascoördinator, iets wat ik nu al weer een aantal jaar met veel plezier doe. Ik heb in de afgelopen jaren al diverse dingen mee mogen organiseren (de eindbarbecue, het kerstdiner en ook het lustrum RML75) en heb dat altijd met heel veel plezier gedaan, want we hebben zoveel leuke collega's op school met wie je fijn kunt samenwerken! De reünie was een van de dingen die ik nog niet had gedaan, vandaar dat ik nu deel uit maak van de reüniecommissie.

Ik vind het lastig om mijn leukste herinnering aan mijn tijd op het RML te noemen, want ik heb zoveel leuke herinneringen aan gezellige mentorklassen, leuke en bijzondere leerlingen, projecten met collega's, lessen en excursies. Toch denk ik dat de mooiste herinneringen te maken hebben met de brugklaswerkweek in Asten, waar alles wat het RML bijzonder maakt samenkomt, zowel qua contact met leerlingen als met collega's.

Willem Jan en ik organiseren samen de activiteiten tijdens de reünie, zodat jullie met elkaar op de foto kunnen, een les kunnen volgen en kunnen kijken en luisteren naar (en meedoen aan?) acts op het open podium.

Cor-de-Jong

Cor de Jong

Communicatie

Ik ben werkzaam op het Montessori sinds 2003. Ik ben docent Nederlands en CKV. Tussendoor ben ik ook nog even assistent-mediathecaris geweest. Verder ben ik brugklasmentor, na eerder ook in andere jaarlagen mentor te zijn geweest.

Mijn mooiste herinnering aan het RML: Ooit rolde een leerling tijdens een les in de mediatheek een opvouwbaar keyboard uit en begon te spelen. Samen met een klasgenootje zong ze een duet. Er vormde zich een kring om hen heen, het werd doodstil en het werd een soort mini-concert. Na afloop begon iedereen spontaan te applaudisseren. Een heel bijzonder moment, dat ik nooit zal vergeten. Maar ik denk ook aan alle brugklaswerkweken, de gezelligheid in Asten en de frituurhappen die ik er jaarlijks uit de pan mag toveren. De sfeer tijdens zo’n week ervaar ik elk jaar weer als heel bijzonder.

In de reüniecommissie houd ik mij vooral bezig met communicatie. Dat doe ik samen met Simone en met Iman

Simon-Kraan-3

Simone Kraan

Communicatie

Van 2003 tot 2007 zat ik op het RML. Na mijn eindexamen ben ik communicatie gaan studeren in Rotterdam. Ik heb stage gelopen bij een website voor boek- en filmrecensies en ben afgestudeerd bij een bedrijf voor versboxen. Daarna ben ik per toeval in de politiek beland en heb ik een jaartje als beleidsmedewerker (ook wel; politiek assistent) voor de Rotterdamse Gemeenteraad gewerkt. Momenteel zit ik in de energiebranche (voor grootverbruikers). Ik ben marketing/communicatie- en accountmanager bij Energy Global. Redelijk divers dus!

Als ik terugdenk aan het RML dan herinner ik me vooral hoe ontzettend gezellig ik het er had. Uiteindelijk iets té gezellig, zo bleek (gezien mijn kelderende rapportcijfers), maar ik voelde me altijd enorm thuis. Ik blik met veel plezier terug op de KWT’s die als extra bijkletspauze met vriendinnen diende, de prachtige verhalen die ik verzon om onder 8 uurtjes uit te komen en zélfs ook aan de tientallen pauzes die ik verplicht in het lokaal van mevrouw De Jong spendeerde omdat ik mijn huiswerk weer eens niet gemaakt had. Het leuke aan de reüniecommissie vind ik (los van het mooie feestje deze zomer natuurlijk) dat de school eigenlijk nog precies hetzelfde is, zelfs de docentenkamer ruikt nog hetzelfde. Erg leuk om ‘nostalgisch’ door de gangen te dwalen voordat een vergadering begint.

Het zal inmiddels geen verrassing zijn, maar ik regel samen met Cor en Iman de communicatie binnen de commissie.

Justine-de-Haas

Justine de Haas

Productionele zaken

Na acht fantastische jaren op het RML vertrok ik in 1993 naar Utrecht om Nederlands te gaan sturen. Via verschillende omwegen ben ik uiteindelijk in 2005 mijn eigen bedrijf begonnen in projecten & evenementen. Aangezien ik nog steeds met veel plezier aan mijn schooljaren en klasgenoten terugdenk, hoefde ik niet te twijfelen toen Lau mij vroeg om met de organisatie van de reünie te helpen.

Herinneringen aan mijn schooltijd heb ik volop. Het belangrijkst voor mij zijn echter de vriendschappen die daar zijn begonnen en tot op de dag van vandaag voortduren en hecht zijn. Verder waren in mijn tijd de bondsverkiezingen altijd de happening van het jaar.

Mijn taak ligt met name in de productionele zaken van de reünie. Dus catering, vergunningen, tenten; noem maar op. Gelukkig hoef ik dit niet in mijn eentje doen, maar team ik daarbij met Lau.

Iman Pieter Duin

Iman Pieter Duin

Public Relations

Van 1996 tot 2001 zat ik op het Montessori. Na mijn studie Journalistiek in Utrecht heb ik een paar jaar als radiomaker en daarna als persvoorlichter gewerkt. Inmiddels ben ik zelfstandig videoproducent. Ik doe opdrachten voor bedrijven door heel Nederland en soms daarbuiten.

"Maar meer nog dan de wetenschap, alom zo zeer geëerd, wordt bij ons de zelfstandigheid en levensvreugd vermeerd." Dat is voor mij de meest sprekende zin uit het Montessori-lied. Want naast Wiskunde, Frans, Duits en Aardrijkskunde bood het RML ons eindeloos veel mogelijkheden om kennis te maken met wat het leven nog meer te bieden heeft. We organiseerden open podia en culturele avonden, er waren bondsverkiezingen en schoolfeesten, je kon meespelen in musicals, schrijven voor de schoolkrant of lid worden van de medezeggenschapsraad. Op letterlijk élk vlak waren er activiteiten waaraan je kon deelnemen om verborgen talenten van jezelf te ontdekken. "Diploma's zijn als reisstickers op je koffer", zo leerde een docent Engels ons, "maar waar het in het leven echt om gaat is de bagage ín die koffer, je ervaringen". Het Montessori Lyceum levert leerlingen af met de precies juiste stickers op hun koffer, maar met een bagage waar je 'u' tegen zegt.

Sinds kort woon ik weer in Rotterdam. Toen ik niet lang na mijn verhuizing gevraagd werd voor deze lustrumcommissie hoefde ik geen moment te twijfelen. Voor het Montessori Lyceum wil ik me graag inzetten!